Кампания за повишаване на информираността относно хората с увреждания в Бургас

В Бургас стартира кампания за повишаване на информираността към проблемите на хората с увреждания. Тя е част от проекта „Подай ръка” на Център за психологически изследвания. За целта в автобусите на градския транспорт в Бургас ще бъдат поставени плакатите на кампанията, чиято цел е да повиши информираността на обществото. В рамките на кампанията е изготвен и видеоклип, който също ще се разпространява.

Това не е първият съвместен проект на компанията за градски транспорт с организацията. От 1998 година в Бургас има услуга за придвижване на хора с увреждания „Позвъни и се вози”, която непрекъснато се развива и усъвършенства. В момента на разположение на този тип услуга са шест микробуса и цената за използването й е минимална.

Община Бургас изпълнява и проект за Интегриран градски транспорт на Бургас и новите автобуси ще бъдат адаптирани за превоз на хора с проблеми с придвижването. На следващ етап предстои изграждане на новите спирки по проекта, и те ще бъдат с по-високи платформи, които да са наравно с каросериите на автобусите.

През месец април, отново в рамките на кампанията, ще се проведе Великденски концерт с хора с увреждания, както и фотоконкурс, последван от изложба. 

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Започна работа Център за деца с увреждания в Перник

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории