Бургас осигурява общински жилища на абитуриенти в неравностойно положение

Трима абитуриенти в неравностойно положение ще бъдат подпомогнати от община Бургас и дарители. Това каза Мая Казанджиева, директор на Дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт“ в община Бургас. „Тези трима абитуриенти, от които едно момиче и две момчета, община Бургас е предложила за подпомагане по правилника за финансово подпомагане за физически лица. На последната сесия на Общински съвет, вече са гласувани сумите, с които да помогнем на децата“, каза Казанджиева.

По нейните думи, на младежите им предстои извеждане от защитеното жилище и самостоятелно поемане по пътя на живота. За тази цел, освен финансовото подпомагане, община Бургас е предвидила да осигури и общински жилища на младежите, съобщи радио „Фокус“.

„Социалните работници от защитеното жилище ще продължат да им помагат, напътстват и ще им окажат съдействие за намиране на работа“, допълни Казанджиева.

По нейните думи, абитуриентите са получили покана и от Президентството на Република България, по повод на това, че завършват и ще пътуват до София. Община Бургас е намерила и дарители, които ще осигурят тоалети, обувки и бижута на младите хора, за да имат един прекрасен празник.

 

Източник: burgas24.bg

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Проект „Родители в заетост“

Ролята на новите технологии в обучението на децата

Обезщетението за безработица ще се изплаща по нови правила

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

ПОСЛЕДНИ

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Деинституционализацията на пълнолетни лица с увреждания продължава

Коледен базар на социални предприятия в Народното събрание

Еднократна помощ за енергия и отопление

Категории