Възможностите за откриване на Център за работа с жертви на сексуално посегателство обсъдиха кметът Димитър Николов, зам.-кметът по здравеопазване и социална дейност- д-р Лорис Мануелян , директорът на ОД на МВР – комисар Калоян Калоянов, Теодора Манова – представител на Британското посолство, д-р Стилян Славов – зам.-директор на МБАЛ Бургас и представители на Асоциация „Деметра“. Срещата се състоя в „Център за превенция на насилието и престъпността“, в който от 2009г. се оказва помощ и съдействие на пострадали от домашно насилие.

Първоначалната идея е Центърът за работа с жертви на сексуално посегателство да се намира в непосредствена близост до МБАЛ-Бургас. Това ще даде възможност за медицински преглед и нужното лечение на пострадалите. В този случай трябва да се мисли за отделен вход, който да осигури пълна анонимност на пострадалите лица.

В Центъра ще работят психолози, социални работници и юристи, както и преводачи. Обмисля се вариант екипите да бъдат мобилни, за да не се губи никакво време при установяване на престъплението. Това ще даде възможност за отработване на първоначалния стрес при пострадалите.

„Община Бургас подкрепя тази хуманна кауза. Вярвам, че всички държавни, общински и други партньорски структури, ще намерим функционално решение“ – това е мнението на кмета Димитър Николов.

 

Източник: burgasnews.com

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Кризисен център за хора, преживели домашно насилие отваря врати в Горна Оряховица

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

ГАЛЯ ЦВЕТАНОВА, КОЯТО НИ ДАВА ФОРМУЛАТА ЗА КАЧЕСТВЕНИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

ПОСЛЕДНИ

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Категории