Млади хора търсиха нестандартни решения на наболели социални проблеми

На 11 април точно в полунощ 8 екипа от Пловдив приеха своите мисии за социална промяна. В продължение на три денонощия над 25 млади хора търсеха нестандартни решения на наболели и общозначими социални проблеми в инициативата „Предизвикателство за социална промяна“ (www.changeis.bg), организирано от „Фабрика за идеи“ с подкрепата на Общинска фондация „Пловдив 2019“.

Участниците търсеха креативни решения на социални проблеми от различни сфери като достъп до култура, диалог между различните култури, младежка заетост и ангажираност, граждани и администрация, околна и градска среда, и др.

Екипите от Пловдив представиха своите мисии и иновативни решения пред местната администрация, неправителствения сектор, бизнеса и публика, готова да помогне с тяхната реализация.

Припомняме, че инициативата „Предизвикателство за социална промяна“ е най-новият проект на „Фабрика за идеи“, която среща хора, готови да помогнат в решаването на общественозначим проблем, с хора, които се нуждаят от подобно решение и са готови активно да участват в него. Инициативата се провежда паралелно в пет български града – Пловдив, София, Варна, Бургас и Стара Загора. Моделът е в основата на така нареченото социално предприемачество, особено популярно по света през последните години.
Предизвикателството се обръща към млади хора от цялата страна, готови да попаднат в съвсем неочаквана среда и да получат приключенска мисия за решаването на общественозначим проблем, с който никога досега не са се сблъсквали очи в очи.

Предизвикателството приключва, когато всеки отбор представи своята идея пред жури от обществени, неправителствени и бизнес организации. Журито избира между три и пет проекта, които да участват в Changemaker’s Academy (Академия за социална промяна), която ще се случи през май, юни и септември на различни места в България с лектори от цял свят.

 

Източник: http://news.plovdiv24.bg/

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Светла Григорова, която работи, за да дарява надежда на хората в нужда 

Община Кюстендил набира служители и потребители за Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

Нов център за възрастни хора с деменция в Мамарчево

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории