„Това е моята къща“ стартира в Червен бряг

Реализацията на проект „Това е моята къща“ започва в Община Червен бряг. Той се финансира по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Да не изоставяме нито едно дете“, Компонент ІІ Разкриване на социалин услуги в общността“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

В рамките на дейностите по проекта община Червен бряг разкрива два типа резидентни социални услуги-  Център за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/ за деца с увреждания и Защитено жилище за младежи с увреждания.

Проект „Това е моята къща“ е естествено продължение на успешно изпълнен от общината друг проект, финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие“, по който бяха изградени, оборудвани и обзаведени двете сгради в Червен бряг. Капацитетът на ЦНСТ е за 14 деца с увреждания, а Защитеното жилище може да поеме 8 младежи, навършили 18 години, напускащи специализираните социални институции.

Проведена е процедура за подбор на персонал и вече 16 човека работят в новите услуги, информират още от пресцентъра на Общината. Проведени са и специализирани обучения. Екипи са пътували и са се запознали с децата от различни населени места в страната, които ще се преместят в Червен бряг. От 20 януари децата ще започнат да пристигат в новите си домове.

Продължителността на проекта „Това е моята къща“ е 18 месеца, а стойността му е 288 602,94 лв. Целите и очакваните резултати ще бъдат представени от екипа на проекта и кмета на община Червен бряг Павлин Фильовски на пресконференция, която ще се състои от 10:30 часа на 17 януари в Ритуалната зала в град Червен бряг.

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Проект „Родители в заетост“

Ролята на новите технологии в обучението на децата

Обезщетението за безработица ще се изплаща по нови правила

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

ПОСЛЕДНИ

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Деинституционализацията на пълнолетни лица с увреждания продължава

Коледен базар на социални предприятия в Народното събрание

Еднократна помощ за енергия и отопление

Категории