ЦОП-Етрополе навърши една година

На 18 март 2014 година Център за обществена подкрепа – гр. Етрополе отбеляза своя първи рожден ден. Денят съвпадна и с професионалния празник на социалния работник, който се отбелязва ежегодно всеки трети вторник от месец март. За здраве и благополучие на всички заети в институцията, както и на нейните потребители, отец Емил отслужи тържествен молебен.
На празника присъстваха заместник-кметът на община Етрополе – Росица Христова, служители на Общинска администрация-гр. Етрополе, директори и управители на институции, потребители на Центъра и гости. С ,,Добре дошли!‘‘ присъстващите бяха посрещнати от Директора на Центъра – Йоланта Недялкова. Тя поздрави всички служители по случай празника и даде обещание, че и за напред ще продължават да работят все така старателно и всеотдайно, за да постигат още по-добри резултати.
Поздрав, към всички заети в институцията и Директора, по повод двойния празник, отправи Росица Христова – заместник-кмет на община Етрополе, която ги увери, че тяхната професия е мисия, която изисква указването на грижи и отдаденост. Социалният работник в своите задължения ежедневно се сблъсква със злата участ и мъката на хора, които имат нужда от такива хора до себе си. Същността на работата се състои в оказването на подкрепа и грижи, да умееш да показваш своята съпричастност към болката на другите.
Поздравителен адрес, от името на Кмета на община Етрополе – инженер Богомил Георгиев, прочете г-жа Христова. В него г-н Георгиев изказва най-сърдечни поздрави и благопожелания по случай първия рожден ден на Центъра за обществена подкрепа-гр. Етрополе и отбелязването на Деня на социалния работник. Той пожела на целия колектив да бъдат все така всеотдайни в своите хуманни инициативи, тъй като целта, която е поставена е да се подобри качеството на живот и социалните умения на децата в риск и техните семейства. А Центърът със своята работа многократно е доказал, че там децата имат тази възможност да се развиват, творят и да споделят своите проблеми, в подкрепяща среда и взаимно доверие.

Като на всеки рожден ден без празнична торта не може, защото празникът няма да бъде истински. Тя беше поднесена с хубава песен, изпълнена от децата посещаващи Центъра за обществена подкрепа. А те самите многократно са споделяли, че понякога след училище предпочитат да посетят Центъра, отколкото да се приберат вкъщи, защото там са техните приятели.

 

Иточник: Община Етрополе

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Публикуван за обществено обсъждане е проект на Закон за българския жестов език

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории