Благотворителна изложба „Да оставим следи“

На 20 март на „Моста на влюбените“ до НДК в столицата бе открита благотворителна изложба на фотографката Велислава Каймаканова-Ножарова. 60 портрета на известни актьори, музиканти и телевизионери са включени в експозицията. Идеята й е да се съберат средства за закупуването на уреди за лечение на деца със заболявания на нервната и костно-мускулната система.

В продължение на три години специалният проект „Да оставим следи“ на сдружение „Кауза“ обединява популярни личности около идеята да се помогне благотворително на болни деца от различни краища на страната. Така водещият на сутрешния блок на TV7 Витомир Саръиванов се превъплъти във Фродо, Мариус Куркински се превърна в Джони Деп, Калин Врачански – в д-р Хаус, а Лили Иванова – в Марлене Дитрих. Владо Пенев стана Кръстника, Белослава – кралица Елизабет I, Йосиф Сърчаджиев заприлича изумително на Салвадор Дали, а Цветана Манева – на Елизабет II.

На „Моста на влюбените“ до НДК са изложени 60 фотографии, специално заснети от Велислава Каймаканова-Ножарова за кампанията. Артисти, модели, спортисти, телевизионни водещи – всички те застават пред обектива ѝ, за да подкрепят каузата. Снимките ще се разпродават на търг, а със събраните средства ще се купят уреди за децата със заболявания на нервната и костно-мускулната система от Дома за медико-социални грижи в Силистра.

Изложбата ще остане на „Моста на влюбените“ до 10 април.

 

Източник: http://news7.bg/

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Публикуван за обществено обсъждане е проект на Закон за българския жестов език

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории