07. 01. 22 г.

Млада жена от поморийското градче Ахелой обедини българи от страната и чужбина за дарителска кампания в помощ на жени с онкологични заболявания. Кремена Краева е в ремисия, но застана с лицето си в кампанията на Комплексния онкологичен център в Бургас. Кремена Краева споделя, че се е включила в кампанията, защото е преминала през всичко това и знае как се чувстват онкоболните жени.

Събират се перуки и коса, като много деца са дарили косите си. Самата Кремена е привлякла към каузата около 60 души, предимно от страната, но има дарители и от чужбина. Тя добави още, че всички дарители лесно и без колебание се включват с коса, перуки или средства.

Доц. Петя Тусчиева от КОЦ- Бургас информира, че една перука от естествена коса струва около и над 1000 лева, което в повечето случаи е непосилно за пациентите, поради което всички се включват в кампанията. По Здравна каса се полагат перуки с протокол, но те са от изкуствена коса, което не е комфортно за болните. За лекаря всяка стъпка в полза на пациентите, за да се чувстват здрави, да бъдат както преди коварната болест, е в правилна посока. Кампанията е една от тях.

Всяка една пациентка след химиотерапия се нуждае от перука.

Повече информация за кампанията може да откриете ТУК

Източник: Нова телевизия