На 16 юли 2015 г. заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров посети в Деня на отворените врати дневен център „Светове“, който се намира в кв. „Гоце Делчев“ в София. На този ден институцията отбелязва две години от откриването си.

„Грижата и подкрепата за хората с увреждания и техните семейства дава възможност да се разгърне техният потенциал за личностна реализация чрез осигуряване на достъп до качествени услуги, развиващо обучение и подходяща трудова заетост“, отбеляза заместник-министър Лазаров. Той поясни, че това са приоритетите в политиката за хората с увреждания, които Министерството на труда и социалната политика следва.

Дневният център е създаден от фондацията „Светът на Мария“ и финансиран от държавния бюджет. Той разполага със зали за трудотерапия, за арт-терапия, за консултации и групова работа. Изградена е и професионална кухня и работилница, където работят младежите с интелектуални затруднения.

Фондация „Светът на Мария“ успешно реализира модел на подкрепена заетост за хора с интелектуални затруднения. Тези дейности се осъществяват по проект, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

 

Източник: МТСП

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Боряна Пунчева: Изкуство не се прави с трабант и панелка

Длъжността „Държавен експерт“ ще се заема само от служители в специализираната администрация

„Ангелски гледки“ за деца в нужда

България подготвя законодателна промяна за насърчаване на социалната икономика

Коледен базар в Ловеч

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

ПОСЛЕДНИ

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Годишен доклад на Омбудсмана на Република България

Категории