Близо 50 деца от социалните услуги в Стара Загора имаха възможност да спортуват безплатно през пролетната и лятната ваканция в Стара Загора. Проектът по програмата на Министерството на младежта и спорта – „Спорт за децата в свободното им време, реализиран от Спортен клуб „Спортна гимнастика“ стартира на 2 април 2015 година.

Община Стара Загора осигури гимнастическата зала на стадион Берое за реализацията на проекта, чиято основна идея бе да осигури достъп и да включи в организирани безплатни спортни занимания по гимнастика деца в неравностойно положение. Участвали са група деца от Малки групови домове и две групи деца от Дом за деца лишени от родителска грижа „Българка“, съобщиха от клуба.

Благодарение на тази програма и с подкрепата на кмета Живко Тодоров се създадоха чудесни условия и възможности за участие на деца от социалните домове в безплатни системни спортни занимания в свободното им време. Проведените ежедневни занимания по спортна гимнастика през двете ваканции са отличен начин за пълноценно прекарано свободно време, повишаване на двигателната култура на децата и усъвършенстване на техните личностни и социални качества и формиране на любов към спорта, обясни Ирина Руняшка от СК „Спортна гимнастика“.

 

Източник: Дарикнюз

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Боряна Пунчева: Изкуство не се прави с трабант и панелка

Длъжността „Държавен експерт“ ще се заема само от служители в специализираната администрация

„Ангелски гледки“ за деца в нужда

България подготвя законодателна промяна за насърчаване на социалната икономика

Коледен базар в Ловеч

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

ПОСЛЕДНИ

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Годишен доклад на Омбудсмана на Република България

Категории