Новоизграждащият се парк „Балик“ в едноименния балчишки квартал вече има млада гора -„Гората на децата“. Засаждането на нови дървета е започнато е по случай Седмицата на гората и е дело на потребителите от Центъра за обществена подкрепа, и  Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Балчик и доброволци. С помощта на напътствията на горското стопанство и общинското предприятие „Благоустрояване и комунално стопанство“ са засадени 50 иглолистни и широколистни дръвчета.

Инициативата дава възможност на децата да засадят и отгледат свое собствено дръвче. Кампанията се организира от дружеството за управление на социални услуги „Соник Старт“ съвместно с Община Балчик. Целта и е подрастващите да се влюбят в нашия дом – природата, и да я пазят.

Засаждайки дърво в „Гората на децата“, всяко дете отправя личен апел към хората за възпитание на любов и грижа към природата. На 1 май се предвижда облагородяване в Центъра за настаняване от семеен тип, сподели предстоящите инициативи в тази посока Десислава Кирилова – ръководител на Центъра за обществена подкрепа. Кметът на Балчик Николай Ангелов, който също бе част от днешното залесяване, получи от децата табло с послание.

Източник: БНР