Децата ще пишат безценни приказки през цялата година

Кампанията „Безценни приказки“, в която всички деца на България заедно пишат книга, ще продължи през цялата 2015 г. С провеждането на първата от серия творчески работилници. Гражданската платформа за дебат и общо действие MoveBG (България може) удължава срока на инициативата.
С тази благотворителна проява организаторите й искат да превърнат измислянето на детски приказки в атрактивен инструмент за откриване и споделяне на общи човешки ценности между българите. „Вярваме, че децата на България са най-важната част на обществото, защото утре оставяме съществуването и бъдещето на държавата в техните ръце. Вярваме, че детското въображение е непобедимо в умението си да преодолява граници и да създава приказни светове. Вярваме, че децата имат вродена интуиция за добро и зло, за истина и любов. Нашата задача е да им покажем, че ценностите правят живота по-добър, особено ако всички заедно ги разбираме по еднакъв начин“, споделят от MoveBG.
В рамките на кампанията навръх Гергьовден младата писателка Диана Петрова от „Подари ми приказка“ събра малчугани от 8 до 12 години, изкушени да дадат воля на своята фантазия, за да пишат заедно приказка. Заниманията протекоха по предварително разработен сюжет, създаден по модел на приказките-игри от различни популярни разказвачи като Джани Родари и Владимир Проп. След като написаха вълшебната история, децата сами илюстрираха своята приказка.
Инициативата ще продължи със серия творчески работилници. Фантастичните истории, споделени на www.prikazki.bg до края на 2015 г., ще бъдат издадени в голяма книга. MoveBG събира приказки от всички деца: на всяка възраст, от България, в емиграция, от малчугани в неравностойно положение. Книгата ще бъде изцяло написана и илюстрирана от малки добродетелници и ще се разпространява безплатно на местата, където има най-голяма нужда от нея.

 

Източник: в-к Дума

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Започна работа Център за деца с увреждания в Перник

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории