Детските и социалните заведения в Тетевен остават затворени за неопределено време

Всички детски градини, ясли и социални заведения в община Тетевен остават затворени за неопределено време заради липса на фирма-доставчик на хранителни продукти. Информацията съобщи за БТА изпълняващият длъжността кмет Десислав Цветанов.

Договорът с досегашната фирма е изтекъл на 26 август, а обществената поръчка за избор на нова все още не е осъществена, тъй като от ДАНС са иззели документацията на кандидатстващите 5 фирми. Цветанов каза още, че е поискал да продължи договора с досегашния доставчик с 6 месеца, което е позволено от закона. Фирмата обаче е отказала и детските градини и социалните заведения в общината остават без доставка на храна.

Кметът е изпратил писмо до прокуратурата на 8 август, а от там са му отговорили на 27 август. „Следващата процедура, която можем да направим, е договаряне без обявление. Започнахме я на 1 септември. Тя обаче подлежи на предварителен контрол от Агенцията по обществени поръчки за законосъобразност. Ако се окаже, че не е законосъобразна, нямаме правилен ход, защото в закона не е предвидено какво се случва със спряна процедура“, заяви Цветанов.

При законосъобразност комисия, назначена от кмета, ще разгледа внесените оферти на фирми. Ако има само една подадена оферта, може да се сключи договор веднага. Ако има повече от една фирма, трябва да се изчака 14-дневният срок на обжалване.

Във връзка с доставката на храна на детските градини през март срещу кмета на общината Милен Милев и неговия заместник Детелин Пърлев бяха повдигнати обвинения за длъжностни престъпления. Сега майки се заканват, че ако до 15 септември детските заведения не отворят врати, ще излязат на масов протест.

 

Източник: actualno.com

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Светла Григорова, която работи, за да дарява надежда на хората в нужда 

Община Кюстендил набира служители и потребители за Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории