Проведе се турнир за деца в риск

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева и председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова наградиха комплексните победители в XXI-ия национален турнир „Спортът – достъпен за всички деца“. В надпреварата взеха участие над 500 момичета и момчета от домовете за деца, лишени от родителска грижа и от SOS детски селища от цялата страна. Те се състезаваха в спортовете футбол на малки врати, баскетбол, лека атлетика, тенис на маса, волейбол и бадминтон.

Комплексен победител стана отборът на ДДЛРГ „Петър Димитров” – с. Първомай, втори са възпитаниците на СУПЦ „Св. Климент Охридски” – с. Овча могила, а трети – ДДЛРГ „Христо Райков” – гр. Габрово. Турнирът се организира от Българската спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи със съдействието на ДАЗД.

Сред официалните гости на церемонията, които връчиха награди на победителите в различните категории бяха председателят на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта г-н Христо Монов, зам.-председателят на ДАЗД г-жа Ана Ананиева, Марина Сарадинова – изпълнителен директор на Фонд „Социална закрила”, спортисти и спонсори, легендите на българския спорт Димитър Пенев и Любо Ганев.
За състезателите беше подготвена и специална шоу програма с участие на клуб по акробатика „АКРО-ТАМП“, демонстрация и обучение по таекуон-до и викторина с много награди.

 

Източник: ДАЗД

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Започна работа Център за деца с увреждания в Перник

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории