Димитър Марков спечели поощрителна награда в конкурса „Щракно времето“ на Младежки център – Добрич. Снимката, която получи най-много гласувания от трите изпратени негови фотографии е „Кула към небето“, заснета в Морска градина, гр. Варна.

В конкурса участват младежи от 15 до 29 години, като целта е да се улови в един фотографски кадър красотата на времето –  неговото метеорологично състояние, така и в различни завладяващи сцени от заобикалящият ни свят. Резултатите от конкурса бяха оповестени на 23 март, когато се отбелязва Световния ден на метеоролога.

„Кула към небето“

Димитър Марков е на 23 години, студент е в Икономически университет – Варна и е участник в дейност Фото и видео в Творческа къща „Вижън Арт“ към Агенция за социално развитие „Вижън“ – гр. Варна. Включването му в дейността развива неговите творчески умения и въображение, като освен теоретични знания, се поставят различни практически теми, върху които той има свободата да твори, като получава насоки от специалист в Центъра.

На въпрос какво е за него фотографията и какво усещане му носи, Митко отговаря:

„Искам да благодаря за предоставената възможност за участие в конкурса. Фотографията ми дава удовлетворение, усещане за красивото, увереност в това, което правя и ми доставя положителни емоции и преживявания!“