Доброволческа инициатива по проект „Да-на младежите“ направи адаптация на „Жабокът-принц“

Последната доброволческа инициатива по проект „Да-на младежите“ на Сдружение ръка за ръка“ вече е факт. На 8-ми юли от 19.00ч. доброволци и деца от институции изнесоха уникално за мащабите на града представление пред препълнената с повече от 200 зрители зала на Държавен куклен театър „Г. Митев“. Децата представиха постановката „Жабокът, който не искаше да стане принц“ -една нова адаптация на известната на малки и големи приказка „Жабокът-принц“.
След повече от 2 месеца упорити репетиции, изработване на декори и прочие, доброволците, водени от специалистът – педагог и главен „виновник“ група „Общуване“ да бъде факт – г-жа Паулина Качулева, всички те влязоха в ролята на актьори, заедно с децата от Център за настаняване от семеен тип. Идеята на групата и постановката бе да провокира общественото внимание върху факта, че всъщност децата от семейства и тези, от институции могат да общуват, да работят и да се забавляват заедно, на което станаха свидетели всички гости по време на представлението.
На събитието присъстваха малки и големи, за които залата се оказа тясна и се наложи някои от тях да останат прави. Самите граждани споделиха, че отдавна не са виждали препълнена зала в театъра. На представлението също така присъстваха целият екип на Център за обществена подкрепа „Усмивка“, г-жа Атанаска Бонева – Директор на КСУДВ, която връчи грамоти на децата и ръководителите на група „Общуване“, г-жа Жана Михова – Управител ЦНСТ, г-жа Събина Данева – собственик на рекламна агенция „Савина“, екип ДДЛРГ, бивши и настоящи ползватели на социални услуги, както и много други.

 

Източник: ЦОП „Усмивка“

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории