Доброволци от платформата за споделено пътуване Aha!CAR са разработили иновативен проект, който цели да подпомогне мобилността на хората със зрителни увреждания у нас.

Инициативата „Водачи“ е стартирала съвместно със Стефан Василев, който дава идея съдържанието на сайта да се адаптира така, че да бъде достъпно за незрящи потребители. „По този начин всички те вече могат да разчитат обявите за споделено пътуване и да се присъединяват към желаните маршрути. Както и самите те да създават обяви като пътници“, обясняват организаторите в доброволческата платформа TimeHeroes.

Необходимо условие, за да станете част от проекта, е да имате шофьорска книжка и личен автомобил. Когато пътувате някъде, чрез платформата можете да споделите с незрящите колко свободни места имате в колата си.

„С цел сигурността на потребителите със зрителни проблеми и като доказателство за добронамереност, е въведено задължително сертифициране на всеки участник, изявил желание да се включи като водач“, допълват ентусиастите.

 

Източник: Новинар

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

ГАЛЯ ЦВЕТАНОВА, КОЯТО НИ ДАВА ФОРМУЛАТА ЗА КАЧЕСТВЕНИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ

База данни за хора с увреждания в Евростат

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

ПОСЛЕДНИ

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Категории