Двойно повече участници се включиха в първото издание на Академия „Open Mind”, след като обученията преминаха към онлайн форма на провеждане. Академия „Open Mind” включва безплатни професионални обучения за хора с увреждания и е организирана от Теленор. Онлайн обученията се провеждат в партньорство с Jamba – неправителствената организация, помагаща за професионалното развитие на хората с увреждания.

Академията трябваше да стартира през март и беше отложена поради обявяването на извънредното положение. Въпреки това регистрациите нараснаха почти двойно до 20 души и тя все пак започна в онлайн среда. Това също така позволи на участници от цялата страна да се включат.

Академията е продължение на програмата за кариерно развитие на хора с увреждания Open Mind, която Теленор провежда от 2015 г. насам. Курсовете в Академията са избрани спрямо уменията, които най-често са липсвали у кандидатите по програмата Open Mind през миналата година. Първата фаза стартира с два курса – по базова компютърна грамотност и корпоративна комуникация, като за втората фаза се планира и курс по английски език.

Преподавателите в Академия „Open Mind” са доброволци от бизнеса, съмишленици на Jamba и служители на Теленор.

Програмата Open Mind се провежда ежегодно като част от дългосрочната стратегия по корпоративна отговорност на Теленор. В рамките на досегашните издания към компанията са се присъединили общо 21 участници, които са работили и работят в различни дирекции, сред които „Управление на процеси“, „Правни отношения“, „Човешки ресурси“, „Маркетинг“ и др. От всички участници до момента, петима са останали в Теленор България и след като са приключили участието си в програмата.