Психология e най-желаната специалност в СУ

Излезе първото класиране на кандидат-студентите за учебната 2014/2015 година в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, съобщиха от висшето училище.
8292-ма са кандидатите, подали документи за прием в най-старото ни висше училище. Най-много са кандидатите, посочили като първо желание специалността „Психология“. На второ и трето място са специалностите „Право“ и „Софтуерно инженерство“, следвани от „Предучилищна и училищна педагогика“, „Медицина“, „Английска филология“, „Социални дейности“, „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“, „Фармация“ и „Публична администрация“.

От 16 до 18 юли новоприетите студенти се записват в специалността, в която са класирани на първия етап. Документите за записване могат да се купят в книжарниците в Ректората. Освен тях трябва да бъдат представени оригиналът на дипломата за средно образование, лична карта, документ за платена семестриална такса и три паспортни снимки.

От СУ уточняват, че приетите по първото си желание кандидати се записват в специалността, без право да потвърждават за участие в следващи класирания.

Неприетите от първия етап кандидати участват автоматично в следващия етап на класирането. Вторият етап на класирането ще бъде обявен на 22 юли.

В него участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, посочена в състезателния картон и некласираните кандидат-студенти.

От 23 до 25 юли, включително, класиралите се от втория етап кандидати трябва да потвърдят или да се запишат в избраната специалност.

На 29 юли ще бъде обявен третият етап на класирането. Записването за него е окончателно и е от 30 юли до 1 август, включително.

За първи път през тази година студенти от Студентския съвет на СУ ще помагат при записването на новоприетите студенти във всички факултети на СУ. Досега такава практика имаше само за част от по-големите факултети, посочват от университета и допълват, че целта е да бъде подпомогната работата на служителите в отдел „Студенти“ и записването да е максимално бързо.

 

Източник: dir.bg

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Светла Григорова, която работи, за да дарява надежда на хората в нужда 

Община Кюстендил набира служители и потребители за Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории