Деца от социалните домове пяха, танцуваха и се забавляваха заедно в Павликени по време на петото юбилейно издание на Националния фестивал за деца с таланти от социалните домове „Като звездите“, предават от пресцентъра на общината.

Вицепрезидентът Маргарита Попова е патрон на проявата за деца в неравностойно положение от социалните институции.

„Моето вълнение и огромното желание да бъда с вас не отслабва. Вие сте искрени, талантливи и взаимно се обичаме. Благодаря Ви за сърдечността, благодаря Ви за топлотата“, каза Маргарита Попова. Тя благодари за съпричастността към фестивала на областния управител проф.Пенчо Пенчев. Вицепрезидентът Попова изрази благодарност на кмета на Павликени инж. Емануил Манолов за домакинството и за оказаната за трета поредна година подкрепа на фестивала.

Благодарствена почетна грамота вицепрезидентът връчи на организатора на събитието Ирена Анастасова за полаганите от нея целенасочени грижи за възпитанието и за образованието на децата.
Домакинът на проявата, кметът на община Павликени инж.Емануил Манолов, също се обърна към гостите. „За нас фестивалът „Като зведите“ е една от най-смислените и значими местни прояви в културния календар на община Павликени. Това е фестивал, който кара децата да мечтаят, да се зарадват на своята дарба и да я представят по подходящ начин. Този фестивал спомага за интеграцията им и за възприемането им като равна част от нашето общество“, каза градоначалникът. Той пожела на всички деца в залата да имат силата да мечтаят и да сбъдват желанията си. „Чрез таланта си, вие покорявате сърцата ни. Бъдете всеотдайни и добри!“, каза кметът инж.Манолов.

Сред официалните гости на събитието бяха също и народният представител Мариана Бояджиева, председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева, областният управител проф. Пенчо Пенчев, вицеконсулът на Русия в град Русе Андрей Малакей и др.
„Като звездите” е единственият в Европа пътуващ детски спектакъл, който през годината обикаля социалните заведения в страната, за да открива таланти.

На фестивалната сцена се изявиха възпитаници от социални заведения от цялата страна, като най-далечните гости пристигат от Бургас, Пловдив и Благоевград. Най-малката участничка тази година е 4-годишната Ива от село Стежерово, обясни Ирена Анастасова, изпълнителен директор на сдружение „Поощряване и подпомагане на детски таланти – Вега”, което организира пътуващия празник за децата.
В продължение на три часа малчуганите, които са избрани след специална селекция, рецитираха и пяха пред препълнената зала на Народно читалище „Братство-1884“. Фестивалът няма конкурсен характер, но всички деца получиха подаръци от ръководството на Община Павликени.

Специалният плакет на вицепрезидента и плакет от кмета на Община Павликени получи организаторът на фестивала Ирена Анастасова за цялостната си дейност.

 

Източник: kmeta.bg

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Кризисен център за хора, преживели домашно насилие отваря врати в Горна Оряховица

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

Нова лаборатория за образна диагностика заработи в МБАЛ-Хасково

Програмата „Развитие на човешките ресурси“ стартира с няколко програми

ПОСЛЕДНИ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Категории