EAАSPD ще отбележи 25 години от създаването си на тържествена церемония през октомври 2021 г. в Брюксел. По този повод генералният секретар на организацията г-н Люк Зердерло сподели за изминатия път, успехите и предизвикателствата през годините в официално обръщение към всички членове:

„Предизвикателството започна преди 25 години. Това беше дълъг  и труден път, но беше и много успешен процес. Започнахме само с три или четири организации, а сега представляваме повече от 17 000. Важно е не само да работим усилено, но и да отпразнуваме успехите си. Имаме офис тук в Брюксел с над 20 отлично квалифицирани професионалисти и всички те вършат своята част от работата от четири различни екипа. В нашата политическа работа ние сме много уважавана организация на европейско ниво. Що се отнася до проектите, ние участваме в повече от 35. В Брюксел няма друга организация, която да работи по толкова усърдно в тази посока.“ заяви генералният директор на организацията.

Г-н Зердерло поясни, че проектите, по които работят членовете на EASPD са двигатели на иновациите, усъвършенстването и обмена на идеи:

„Сега имаме нов екип, който се фокусира върху знания, ноу-хау и събиране на данни. Този нов екип е много важен, защото беше липсващото звено в работатат ни. Нуждаем се от хора, които искат да работят с хора с увреждания при нейното прилагане и които носят амбицията за изграждане на по-приобщаваща Европа“, завършва обръщеснието си г-н Зердерло.