„Елаците мед” и „Геотехмин” дариха книги

На 28 май 2014 година от 17:00 часа в Народно читалище „Тодор Пеев-1871”, гр. Етрополе се проведе тържествена вечер под мотото „Култура и национална идентичност”. Поводът за културното събитие е дарение на художествена литература, а организатори са „Елаците мед” АД и „Геотехмин” ООД, със съдействието на издателство „Захари Стоянов”. Срещата беше открита от Иван Гранитски, който е директор на издателство „Захари Стоянов” и по покана на кмета на община Етрополе инженер Богомил Георгиев е чест гост в нашия град.
„Програмата е елемент от Корпоративната социална отговорност на двете дружества в областите знание, образование и опазване на културно-историческото наследство. Насочена е към младото поколение на Етрополе, Мирково, Златица, Копривщица, Пирдоп, Чавдар, Челопеч, Антон, Петрич, Църквище, Душанци, Карлиево, Смолско, Буново, Каменица и Лопян. Реализира се за трета поредна година. Ние, в Геотехмин и Елаците мед вярваме, че културното наследство и неговото значение за поколенията непрекъснато ще нараства. То е мощен източник за духовно оцеляване, но също е и незаменим ресурс за устойчиво развитие. Ние се радваме на големия интерес, с който учениците посрещат нашия жест. Радостта в очите им, при срещите с книгата, ни задължава да продължим да откликваме на техните духовни нужди и интереси.”, заяви инженер Валентин Цацов – заместник директор на Рудодобивен комплекс на „Елаците мед” АД в началото на срещата.
Събитието бе съпроводено от пътуваща изложба с творби на художниците проф. Борислав Стоев, проф. Ивайло Мирчев и Юрий Гранитски и поетичен рецитал „Поезия и образ”, изпълнен от Валентина Радинска. Гост на събитието беше и Тодор Коруев, който прочете пасаж от своя книга. Официални гости на събитието бяха заместник-кмета на община Етрополе госпожа Росица Христова, главен инспектор „Просвета, култура и вероизповедания” в общината Росица Иванова, Даниела Теофанова – Директор „Връзки с обществеността” в „ГЕОТЕХМИН” ООД, инженер Костадин Найденов – Директор „Рудодобивен комплекс” в „Елаците мед” АД и други.
В края на срещата Иванка Гръбчева изказа своята огромна благодарност към ръководството на Геотехмин ООД в лицето на господин Цоло Вутов и на ръководството на общината за всичко това, което те правят за облика на града и културния живот на етрополци.

 

Източник: Община Етрополе

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Започна работа Център за деца с увреждания в Перник

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории