Аурубис подкрепя FameLab България

През настоящата 2014 г. Аурубис България, член на Национален алианс за социална отговорност, подкрепя осмото издание на конкурса „Лаборатория за слава FameLab“ в търсене на млади хора, български и чуждестранни студенти, учени и преподаватели, желаещи да говорят за своята работа и да споделят привлекателната страна на научната си кариера.
Конкурсът е международен, провежда се по оригинален британски формат и вече включва над 25 държави от целия свят. Страната ни участва в него още от самото му начало преди 8 години, а организатори на българското издание са Британски съвет и Министерството на образованието и науката.
В рамките на конкурса Аурубис България запазва правото си да даде специална награда на един от финалистите. Наградата ще включва финансов стимул за участника, както и възможността да прекара няколко дни с екип специалисти от производството в гр. Пирдоп, където ще се запознае в детайли с процесите и технологиите в един от най-модерните металургични заводи в Европа.
„Аурубис традиционно подпомага развитието на образованието и младите хора. Вярваме, че FameLab е един успешен състезателен формат, благодарение на който се говори за науката и научните постижения по общодостъпен, разбираем и атрактивен начин”, сподели Елена Димова, ръководител „Човешки ресурси” за Югоизточна Европа на компанията.
Международното състезание FameLab си поставя за цел да подкрепи и насърчи талантливи млади хора, желаещи да развият уменията си за комуникация, за да могат по – успешно да представят своята наука пред широката общественост, а не само в собствените си научни среди. По този начин се създава международна мрежа от участниците в конкурса, чрез която млади хора от различни държави и култури започват да работят заедно и да създават впечатляващи проекти в областта на комуникацията на науката.
Датите на първите три кастинга – в София на 1 март, в Пловдив на 15 март и в Плевен на 22 март. Финалистите от кастингите ще преминат майсторски клас по комуникация на науката в края на месец април, който ще бъде воден от един от най-добрите британски експерти в областта. Франк Бърнет е първият професор по специалността Комуникация на науката в Обединеното кралство и е сред основателите на Челтнъмския фестивал на науката. Завършил е Биохимия в университета Сейнт Андрюс, а по-късно защитава докторска степен по Невроендокринология в Университета Оксфорд.
Пълна информация за условията за участие, както и онлайн формуляр за регистрация може да бъде намерен на уебсайта на конкурса www.famelab.bg.

 

Източник: Аурубис България

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Светла Григорова, която работи, за да дарява надежда на хората в нужда 

Община Кюстендил набира служители и потребители за Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

Нов център за възрастни хора с деменция в Мамарчево

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории