Най-младият фестивал в културния календар на общината – „Несебър – остров на изкуствата”, събра таланти от България, Молдова, Русия и Украйна. В продължение на няколко дни полуостровът на древния град се превърна в остров на изкуствата, на усмивките, на радостта и таланта, а сцената на амфитеатъра в конкурсна арена за изява.
Фестивалът бе открит с официална церемония в началото на юли лично от кмета Николай Димитров, който изрази радостта си, че Несебър отново е сцена за изява на таланти и е място за творчество, културен обмен, красота и приятелства. „Надявам се да останете запленени от чара и гостоприемството на Несебър завинаги. Прекрасно е хората по света да общуват помежду си, талантите да срещат таланти, музиката и танцът да не познават граници.“, приветства и насърчи участниците градоначалникът. На официалния старт на фестивала стана ясно, че макар и най-нов и млад, той вече има свой химн. Автори са местните жители Димитър Митов и Панайот Катрафилов. Те получиха и първите плакети на фестивала, които им бяха връчени от кмета Николай Димитров.
Специално жури в състав: Анета Драгнева, вокален педагог и диригент, Владимир Данаилов – хореограф и художествен ръководител на ансамбъл ”Раковина”, Биляна Данаилова – оперна певица, Димитър Йорданов, народен певец, вокален педагог и диригент, Андон Ненов – представител на община Несебър, и Тодор Атанасов – треньор по спортни танци, отсяваше най-добрите от добрите.
Сред акцентите във фестивалните дни бе срещата на кмета Николай Димитров с ръководители на групите, участващи в проявите, която се проведе в представителната зала на новото старо кметство в Стария Несебър. След като гостите изразиха своите впечатление от проявата, изказаха благодарност за добрата организация и обещаха на другото издание да бъдат още по-активни, си направиха снимка за спомен с градоначалника.

 

Източник: Община Несебър

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Кризисен център за хора, преживели домашно насилие отваря врати в Горна Оряховица

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

ГАЛЯ ЦВЕТАНОВА, КОЯТО НИ ДАВА ФОРМУЛАТА ЗА КАЧЕСТВЕНИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

ПОСЛЕДНИ

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Категории