Четирима студенти могат да получат стипендия за обучение през учебната 2015/2016 г. Това ще се случи в рамките на стипендиантската програма „Туризъм“ на Фондация „Св. Св. Константин и Елена“. Инициативата е насочена към студенти от цяла България с отличен успех, записани редовна форма на обучение в бакалавърска степен по „Туризъм“. Фондацията отпуска по две стипендии за зимния и летния семестър, всяка от които е в размер от 1500 лв. и се изплаща на пет равни месечни вноски. Целта е да се подпомогне образованието и да се задържат в страната младите хора, които имат амбицията да се реализират в ключови сфери на икономиката ни. Крайният срок за кандидатстване е до 20 август 2015 г.

Изискванията към младежите са да имат общ успех не по-нисък от отличен 5.50 през летния семестър на учебната 2014/2015 г. И през настоящото издание на стипендиантската програма с предимство при класирането ще се ползват студенти в неравностойно положение. В тази група се включват млади хора, израснали под институционална грижа, студенти от социално слаби семейства, сираци и полусираци, студенти със степен на инвалидност и млади хора със специални образователни потребности, информират организаторите.

Имената на четиримата стипендианти ще бъдат обявени до 15 септември 2015 г. Повече за инициативата и кандидатстването можете да прочетете на този адрес.

 

Източник: Кариери

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Боряна Пунчева: Изкуство не се прави с трабант и панелка

Длъжността „Държавен експерт“ ще се заема само от служители в специализираната администрация

„Ангелски гледки“ за деца в нужда

България подготвя законодателна промяна за насърчаване на социалната икономика

Коледен базар в Ловеч

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

ПОСЛЕДНИ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Категории