Ford разработват автомобили за хора с увреждания

Автомобилната компания Ford съвместно с партньори развиват специална корпоративна програма за хора с увреждания с името „План за достъп“. Тя ще се реализира в продължение на шест месеца в 15 испански града. Хората, които се нуждаят от специално оборудвани автомобили, ще бъдат в състояние да ги изберат във Ford, както и да ги използват известно време, преди да ги закупят, съобщава КРОСС.

От компанията са разработили автомобили с ръчно управление. В тях ще може да бъде транспортирана и инвалидната количка, а седалката им се вдига така че водачът да може да излиза по-удобно. Те са оборудвани и със системата „асистент за паркиране“ – гласово управление и сигнали за откриване на препятствия. От компанията твърдят, че автомобилите й ще устройват 80% от хората с увреждания, които имат свидетелство за управление на моторно превозно средство.

От Ford също така посочват, че въпросните коли ще бъдат с увеличен гаранционен период – един вид финансова помощ от страна на компанията към хората с увреждания. Първият град, в който ще бъдат пуснати колите, е Мадрид. От месец февруари те ще са достъпни във Валенсия и Мурсия, а през март – в Толедо и Валядолид.

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Публикуван за обществено обсъждане е проект на Закон за българския жестов език

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории