23. 07. 21 г.

Български младежки Червен кръст организира фотографски конкурс „HUMAN-и-ти” – предизвикателство, чиято идея е да открие онези вдъхновяващи човешки истории, за които винаги си заслужава да се говори – историите за доброто, което ни заобикаля, за хуманността, подкрепата и съпричастността, които оцеляват и се адаптират към дигиталния свят.

Темата на конкурса дава много възможности за интерпретация и свобода на въображението, като единственото условие е кадрите да адресират въпроси, свързани с хуманността. Победителят в „HUMAN-и-ти” ще получи награда на стойност 500 лева и възможност за безплатно обучение в академията по фотография BECA | Before Creating Academy, която подкрепя конкурса и развитието на младите фотографи у нас.

Най-добрите творби, които журито ще селектира, ще бъдат показани в специална изложба, като част от събитията, които отбелязват 100-годишнината на БМЧК. Изложбата ще бъде изпратена и към Международната Федерация на Червения кръст и Червения полумесец в Женева.

За участниците няма възрастови ограничения, нито жанрови. Всеки желаещ може да се включи със своя фотография, като в конкурса се допускат както професионалисти, така и любители фотографи. Необходимо е кадрите да отговарят на зададената тема и да притежават естетическа стойност. Крайният срок за участие е 20 септември 2021 г.

Източник: Информационен портал за НПО