Община Габрово и Чешки културен център организират благотворителна фотоизложба, на която ще се събират средства за двата Центъра за настаняване от семеен тип в града. Чешкият фотограф Анжело Пургерт е автор на великолепната изложба „Първата република”, която ще гостува на Габрово от 25 февруари до 14-ти март. Експозицията ще бъде в Художествена галерия „Христо Цокев”. Центровете за настаняване от семеен тип в Габрово са създадени по ОП „Развитие на човешките ресурси”, компонент 2 – Разкриване на социални услуги в общността.

В двата центъра предстои да бъдат настанени общо 24 деца, част от тях с много тежки физически увреждания. За нуждите на децата е необходимо да бъдат закупени столове за баня и за хранене и специални уреди за рехабилитация, за които няма заложени средства. Волята на Анджело Пургерт е част от средствата, събрани от продажба на негови фотографии, на книгата с фотоси „Първата република”, на картички и разделители да бъде дарена именно за закупуването на тези принадлежности.

Всеки, който има желание и възможност да се включи в благородната инициатива, може да посети изложбата, която ще бъде открита на 25 февруари, в 17.30 часа.

 

Източник: ДарикНюз

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

Коледен базар в Ловеч

Дневен център за възрастни с ментални увреждания „Света Марина” навърши 14 години

Годишен доклад на Омбудсмана на Република България

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Нова лаборатория за образна диагностика заработи в МБАЛ-Хасково

ПОСЛЕДНИ

МТСП ще разработи дигитална платформа за превод от и на български жестов език

Българин завоюва златен медал на Световното първенство по лека атлетика за спортисти с интелектуални увреждания

Конференция „Българският жестов език не е за изпускане“

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Категории