Социалната инициатива Game changers – Промяната набира скорост

Социалната инициатива Game Changers – Промяната, на международната фондация Reach for Change и в партньорство с Нова телевизия, стартира в България на 31 май 2014 г. След благотворителното издание на шоуто Нова телевизия дари на фондацията общата сума от 200 000 лв. за развитие на социалното предприемачество у нас и в международен план с една основна цел – подобряване живота на децата и защита на техните права.

Само за един месец в системата за участие в конкурса на инициативата има регистрирани 135 човека от над 30 населени места в България. „Срокът за кандидатстване е 26 август, но ние препоръчваме на кандидатите да не изчакват последния момент. Първата стъпка е да създадат своя личен профил в системата на novatv.bg/gamechangers. След това ще имат времето до 26 август, за да попълнят информацията за идеята си“, споделя регионалният мениджър на фондация Reach for Change за България Юрий Вълковски. И добавя, че „най-важният стимул за кандидатстване е, че спечелилите ще получат реална възможност да осъществят своите идеи. И не става дума само за финансова подкрепа – още по-важни са възможностите да ги обсъдят и доразвият с опитни бизнес мениджъри, които ще бъдат техни ментори и съветници.

Кои са хората, които търси „Промяната“ в България? В интервю за vesti.bg, Ани Салич, посланик на инициативата в България казва, че това са новите български възрожденци. „Нормално образовани, практически подготвени, бизнес ориентирани, амбицирани да победят и да променят живота – своя и на другите. Хора, които знаят какво искат и са готови да го постигнат. Новите социални предприемачи на България, които ще изкарват прехраната не само на себе си и на децата си, но и на всички, които повярват в идеите им и ги следват по пътя им“, споделя Ани Салич.

За Инициативата и етапите на конкурса в България: Game changers в България е част от търсенето на ПРОМЯНАТА по целия свят и се осъществява в международно сътрудничество между Modern Times Group (MTG, Собственик на Нова Броудкастинг Груп) и Reach for Change. Чрез нея фондацията цели да подобри живота на децата, като открива и подпомага мотивирани социални предприемачи, да осъществят своите идеи на практика.

Конкурсът Промяната преминaва през няколко етапа. Първият от тях е свързан с подаването на кандидатури за участие и е с краен срок 26 август, 2014 г. След първоначално разглеждане на заявките, в което ще се включат и експерти и доброволци, служители на Нова, ще бъдат селектирани пет проекта с най-голям потенциал за положително въздействие върху живота на децата. В периода октомври-ноември 2014 г. всеки ще има възможност да се включи в определянето на победителя в инициативата, като гласува на сайта на конкурса www.novatv.bg/gamechangers.

Големият победител в Промяната ще си спечели място в т.н. Инкубатор на фондация Reach for Change, който включва финансова подкрепа, професионални съвети и насоки, както и нужното медийно отразяване и обществено внимание, за да развие и реализира плановете си. Останалите четирима финалисти ще бъдат включени в програмата за подкрепа на социални предприемачи на Reach for Change, известна като ЛАБ.

За Reach for Change: Организацията е създадена през 2010 г. в Швеция и дейността й расте с всяка изминала година. Вече има представителства в 16 държави от Европа, Азия и Африка, сред които Швеция, Русия, Гана, Сенегал, Руанда. През 2013 г. Reach for change е помогнала на над 1 млн. деца от цял свят да повярват в себе си и да придобият силата, куража и смелостта да изградят собствения си живот.

 

Източник: ДарикНюз

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Светла Григорова, която работи, за да дарява надежда на хората в нужда 

Община Кюстендил набира служители и потребители за Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

Нов център за възрастни хора с деменция в Мамарчево

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории