Дженерали Застраховане помага на деца в нужда

Дженерали Застраховане ще отделя по 1 лев от всяка продадена полица Домашно имущество за изоставени деца. Застрахователната компания и фондация „За Нашите Деца“ стартират съвместен проект – „Сигурен дом за нашите деца”, който цели да помогне на поне 12 изоставени бебета и малки деца годишно да не попадат в социални домове, а да получат семейна грижа. Дженерали ще отделя по 1 лев от всяка продадена застраховка „Домашно имущество“, за да даде шанс за по-добър живот на децата лишени от родителски грижи.

Проектът „Сигурен дом за нашите деца” има за задача да осигури устойчивост и развитие на Семейна къща, която фондация „За Нашите Деца“ създаде през 2012 г. В нея за първи път в България грижата за децата е поверена на семейство, а не на нает персонал, което позволява децата да бъдат обгрижвани в обстановка, максимално близка до семейната. Къщата е място за преход на изоставените деца от временна към дългосрочна семейна среда, без да се налага през това време да живеят в институция.

„Сигурен дом за нашите деца” продължава успешното партньорство между Дженерали и фондация „За Нашите Деца“ – през 2013 г. застрахователна компания дари всички средства, предвидени за изработване на корпоративни коледни подаръци, в подкрепа на децата от Семейна къща.
„Дженерали разпознава социалната отговорност като стълб в просперитета на съвременното общество и се стреми да изгради отговорна и стабилна бизнес организация. Една от ценностите, които компанията изповядва, е че нашите пазари са нашите домове. Затова се надяваме с този добър пример да спомогнем за развитието на нашия дом”, сподели Ивайло Йосифов, главен изпълнителен директор на Дженерали България.

“Щастливи сме, че Дженерали България подкрепи една наистина важна социална кауза – изоставените деца да живеят в семейна среда, а не в изолацията на социалните домове. Общият проект на фондацията и фирмата е пример за осмислена стратегия за социална отговорност, която не е само на корпоративно ниво, а и на ниво клиенти“, каза Иванка Шалапатова от фондация „За Нашите Деца“.

 

Източник: actualno.com

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Публикуван за обществено обсъждане е проект на Закон за българския жестов език

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории