На 27 ноември 2020 г. се проведе традиционната годишна среща на представителите на НАСО от страната. За първи път в историята на организацията този форум премина в онлайн среда. По време на срещата бяха обсъдени три ключови теми:

  1. Представяне на Секретариата и новата структура на НАСО
  2. Работата на НАСО и представителствата в условията на Ковид
  3. Обсъждане на предложения по рамката и съдържанието на годишна програма на НАСО за 2021 г.

В хода на работната програма бяха анонсирани предстоящите през месец декември три обучения и планираната за първия петък на месеца (4 декември) отворена среща с представители на социалните услуги в страната, която отново ще бъде онлайн от 10 часа.

Представяне на новата структура на Секретариата на НАСО направи председателя на УС г-н Георги Георгиев. Той очерта стратегическите цели пред развитието на организацията, акцентирайки върху новите моменти – партньорство с работодатели, заетост за хората с увреждания и развитие на социалното предприемачество.

Споделени бяха мнения от представители на НАСО в цялата страна, като всички се обединиха около мнението, че има нужда от нови подходи и начини на работа в епидемиологичната обстановка. Конструктивни предложения по време на обсъждането направиха представителите на НАСО в Пловдив, Търговище, Видин, Бургас, Пазарджик, Добрич и Ямбол.

Видео запис от срещата може да видите ТУК

Източник: НАСО