София отделя ресор „Здравеопазване“

Генерал Стоян Тонев да бъде заместник-кмет на Столична община по здравеопазване, предложи г-жа Йорданка Фандъщова, кмет на София. Предложението за промени в структурата на общината бе съобщено на пресконференция на 24 януари 2014г. в присъствието на заместник-кмета Албена Атанасова, председателя на постоянната комисия към Столичния общински съвет по здравеопазване и социални дейности доц.Лилянда Еленкова, общинския съветник Анета Георгиева и д-р Цветан Райчинов, председател на Българския лекарски съюз.
Предложението ще бъде внесено и трябва да се гласува от Столичния общински съвет. Сега за ресора на заместник-кмет по направление „Здравеопазване, интеграция на хора с увреждания и социални дейности“ отговаря Албена Атанасова.  Кметът Фандъкова посочи, че ресорът ще бъде разделен на две, като интеграцията на хората с увреждания и социалните дейности ще бъде поета от досегашния зам.-кмет Албена Атанасова, а здравеопазването – от генерал Стоян Тонев. В София има 14 общински болници, 31 лечебни заведения за доболнична помощ, сред които 23 диагностично-консултативни центрове.
За 2013 г. около 2 млн.лв. са вложени в общинските болници за нова апаратура и за ремонти, съобщи също кметът на София.  Под ръководството на ген.Тонев и неговия екип, с помощта на Столичния общински съвет и комисията по здравеопазване в общината, с подкрепата на Българския лекарски съюз може да се създаде един работещ модел, каза кметът Фандъкова.

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Публикуван за обществено обсъждане е проект на Закон за българския жестов език

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории