23.07.21 г.

На 14 юли 2021 г. ЦСРИ Арт и развитие към Агенция за Социално развитие Вижън постави началото на нова инициатива в дейност „Хлеботерапия“. Като първи гости бяха поканени участниците от група „Психология“, които помогнаха на екипа да ранообразят и обогатят работата по приготвянето на хлебни изделия.

В първата тема „Здравословно хранене“ психологът Валентина Найденова и трудотерапевтът Ивайло Ангелов по нестандартен и интересен начин разкриха полезна информация, свързана с комбинацията на различни видове здравословни продукти, взаимодействието им, влиянието им върху физическо и психическо здраве, и най-вече как биха могли да бъдат наистина един ежедневен заместител на обичайната, не винаги полезна храна, която масово се консумира.

Потребителите и екипът на ЦСРИ Арт и Развитие към Агенция за Социално развитие Вижън за няколко часа се преносоха в света на италианската кухня по един от най-приятните за сетивата начин – приготвяйки традиционните Талиатели. „Вкусната“ инициатива, проведена на 21 юли, е поредна част от съвместната работа на Дейност „Хлеботерапия“, като този път гостуваха участниците от дейност „Италиански език“.

 

За тайните на италианската кухня, за специфични тънкости в рецептите и интересни истории за красивата страна разказа водещият на дейност „Италиански език“ – Красимира Димитрова-Наумова, а самото приготвяне на рецептите бе усъществено от водещия на дейност „Хлеботерапия“ Ивайло Ангелов.