Новосъздадената неправителствена организация „Мирикъл ЕЛЛОХ“ организира конкурс за песен. Песента победител ще бъде участник в международния онлайн конкурс „Euro Low-Vision“  в Белгия. Песента трябва да бъде изпратена до 25-ти април. Освен оценка от професионално жури, за всяка песен ще има публично гласуване.

Основоположници  на организацията са незряща жена- музикант и нейния син – професионален пианист. Мисията на организацията е да създаде условия за творческа изява и достоен живот на хора с увреждания.

„Друга наша цел е да намерим начини да променим отношението на самото общество към хората с увреждания, като се намерят пътища да достигне до сърцата на хората, че хората с увреждане с нищо не отстъпват в интелектуално и професионално отношение на самите тях. Просто човекът с увреждане се нуждае от известна физическа помощ“, споделят в съобщение до медиите основателите на „Мирикъл ЕЛЛОХ“.

Правилата за участие в конкурса за песен са

– Няма възрастова граница. Участниците под 18 години трябва да предоставят подписано съгласие от своите родители.

– Един от авторите на музиката или текста и един от изпълнителите на музиката трябва да е с увредено зрение.

– Песента може да се изпълнява на всякакви езици и музикални стилове. Песните трябва да включват текст и да траят максимум 4 минути или трябва да са затихнали до тази дължина.

– Песента трябва да идва от самите податели.

– Песента трябва да бъде изпратена като видео или като аудио файл, допълнен със снимки. Това означава, че песните няма да се изпълняват на живо.

– С тяхната кандидатура участниците се съгласяват с всички условия за участие в конкурса. Те се съгласяват, че в случай на тяхното избиране, техните аудио, видео и фото материали ще бъдат излъчени и публикувани в Интернет и че те ще бъдат достъпни за кратко интервю на живо както за националното шоу за предварителен подбор, така и за европейския финал на 21 май.

Първата стъпка на Фондация „Миракъл Еллох“  е създаването на  вокална група „Студио Миракъл“, в която вземат участие напълно незрящи и хора със силно намалено зрение, високи професионалисти певци-музиканти, които умеят майсторски да създават добро настроение, да повдигат духа и да вдъхновяват своите слушатели.

Източник: Miracle ELLOH Foundation