Хора с увреждания ще летят безплатно с парапланер

За първи път 68 души в неравностойно положение ще сбъднат мечтата си да полетят с парапланер над Сопот. Това ще стане в рамките на социалната кампания „Лети повече“, съобщи за Дарик координаторът на проекта Виктория Атанасова.

Кампанията е насочена към младежи от социални домове, хора с физически увреждания, проблеми със слуха и зрението, бежанци, наркозависими на лечение, както и самотни и многодетни майки. Полетите се осъществяват в тандем с опитен инструктор, така че дори хора на инвалидни колички могат да участват.

През юли в рамките на социалната кампания организаторите обявиха конкурс за кратко писмо на тема „Искам да полетя“, в което желаещите да опишат своята мечта за летене. „Първоначално предвиждахме максимум 60 души да се включат, но 68 човека от цяла България изпратиха писмо, затова решихме да дадем шанс на всички мечтатели да полетят“, обясни Виктория Атанасова. (Чуйте повече в прикачения файл)

Полетите, които са напълно безплатни за участниците в кампанията, ще се проведат в периода 1 септември – 31 октомври. Кога точно ще се лети, ще стане ясно ден – два по-рано, защото полетите зависят от атмосферните условия.

 

Източник: ДарикНюз

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Проект „Родители в заетост“

Ролята на новите технологии в обучението на децата

Обезщетението за безработица ще се изплаща по нови правила

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

ПОСЛЕДНИ

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Деинституционализацията на пълнолетни лица с увреждания продължава

Коледен базар на социални предприятия в Народното събрание

Еднократна помощ за енергия и отопление

Категории