Десетки деца и възрастни се включиха в лятната инициатива „Безопасно и здравословно лято“ в град Разград. Тя бе организирана от председателя на Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето Фахрадин Фаредин със съдействието на Областна дирекция на МВР – Разград и читалище „Делиорман 2014“.

Детският празник бе разделен на 2 части и се проведе в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“. В началото Фахредин разказа на присъстващите за същността и работата на детския консултативен орган на ДАЗД, а експерти в областта на сигурността, пътната и противопожарната безопасност и здравеопазването дадоха съвети на младите хора как да имат едно весело лято като избягват опасностите вкъщи и навън.

След това децата имаха възможност да покажат в картини на наученото по време на първата част и своите мечти за лятото. Те претвориха пространството пред библиотеката в голямо художествено пано.

Инициативата в град Разград е първата от поредицата събития, които Съветът на децата ще проведе в цялата страна. Те бяха обсъдени и планирани на заседанието му на 01 юни в гр. София. Целта на кампанията е младите хора и техните родители да се запознаят с правилата за безопасност, за да бъде лятото весело и безгрижно.

 

Източник: ДАЗД

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

ГАЛЯ ЦВЕТАНОВА, КОЯТО НИ ДАВА ФОРМУЛАТА ЗА КАЧЕСТВЕНИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ

База данни за хора с увреждания в Евростат

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

ПОСЛЕДНИ

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Категории