Георги Георгиев, председател на Националния алианс за социална отговорност, говори за състоянието, развитието и предизвикателствата пред социалните услуги и социалното предприемачество по повод националния форум, проведен на 26 и 27 септември 2019 г. и организиран от Община град Добрич и НАСО, в партньорство с МТСП и АСП.

Този форум е част от една много натоварена и богата програма, посветена на 10-годишнината на Националния алианс за социална отговорност под мотото „10 години партньорство за социална отговорност – едно изключително активно европейско и национално партньорство, каза г-н Георгиев.

Г-н Георгиев посочи, че главното във форума са темите, които търсят пресечните точки между социалните услуги, социалното предприемачество и заетостта в една перспектива през следващите години, с цел да се намери инструментариумът и в партньорство с държавата и общините и да намерим решенията, които да направят така, че добрите примери да стават устойчиви.

Голямата цел е социалните услуги, които получиха през последните години добро развитие в България, да се превърнат в място не само на пасивна подкрепа, а и място за активна подкрепа, като ползвателите да формират умения, да получават знания, за да могат да реализират себе си като хора, да могат сами да се справят и след това да участват пълноценно в обществения живот, в това число и чрез трудово участие, подчерта председателят на НАСО.

Цялото интервю може да чуете тук.

Повече за форума може да намерите тук.

Източник: БНР, 26.09.2019 г.