Ивайло Калфин: Доброто образование дава повече професионални възможности и осигурява по-високи доходи

„Доброто образование дава повече професионални възможности, осигурява по-високи доходи и благосъстояние“, отбеляза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин на организираната от икономически медии конференция „Образование и бизнес“. Той подчерта, че доброто финансова култура е полезна, защото помага на хората да планират по-добре живота си, да управляват личните си финанси и да разбират по-ясно политиките в страната. Като пример в подкрепа на последното, министърът посочи хода на пенсионната реформа и необходимостта от разбиране на финансовия смисъл на предлаганите промени в нея.

„При дългосрочното планиране е необходима стабилност и предвидимост на финансовите активи. Затова и пенсионната реформа се прави в широк кръг на дискусии, прозрачност и зачитане на всички мнения“, подчерта министър Калфин.

Фокус на конференцията, организирана от Bulgaria ON AIR, Bloomberg TV и Investor.BG, е „Финансовото образование за устойчива икономика“. В дискусията участваха представители на администрацията, образованието, бизнеса и неправителствените организации. Те обсъдиха представено проучване за нуждата от финансово образование в средните и висшите училища.

С изказване в конференцията участие взе и световноизвестният финансист проф. Стив Ханке, който подчерта необходимостта от изучаване на финанси още от училищна възраст, като акцентира, че значението му за съвременния човек е сравнимо с това да бъде научен да чете и пише.

 

Източник: МТСП

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории