stewardslogoStewarts Care Ltd. е доставчик на услуги в Дъблин, Ирландия. С цел осигуряване на услуги по подкрепена заетост за обслужване на потребителите в Stewarts Care, е разработена специална програма – JASS, която чрез индивидуален подход, поставящ личността в центъра и включва едновременна работа с потребителя на услугата и неговото семейство. Програмата се предлага на хората с интелектуални и/или физически увреждания над възраст от 18 години. От започването на програмата JASS, през 2000 г., 62 потребители на услуги са намерили заетост, варираща от продажби на дребно до градинарството. Потребителите на услуги, които намират работа са наети на свободния пазар.

Целите на програмата JASS са осигуряване на работа за потребителите на услугата, която да съвпадне с индивидуалните предпочитания, опит и стаж на индивида; да предоставя, въз основа на работа, обучение и образование в общността; да насърчава независими житейски умения, да подобрява перспективите за кариера на потребителите, да води образователни лекции, да повишава информираността на работодателите и да насърчава самостоятелния избор.

stewards practice

За да изпълни основните си цели, програмата JASS помага при изследването на пазара на труда за работни места и предоставя услуги за подбор на персонал, които включват учебна програма за разработване на автобиография и подготовка за интервю. Всеки потребител на услуги получава подкрепа при договорките с работодателя за условията за работа, за заплащането, работния треньор (коучър) анализира и идентифицира ключовите области на обучение, от които ще се нуждае всеки потребител (процесът се нарича коучинг). В допълнение, към местните образователни центрове, колежи и университети се предлагат Обществени образователни курсове на потребителите на услуги, с цел да се развият техните умения за самостоятелност. Ежемесечно се провеждат работни срещи, на които потребителите имат възможност да обсъдят всички притеснения и затруднения със свои връстници.
Програмата JASS е получила признание от Ирландската асоциация на подкрепената заетост, както и участие чрез своите членове в Ирландската асоциация на подкрепена заетост.

 

За повече информация:

http://www.stewartscare.ie/

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Кризисен център за хора, преживели домашно насилие отваря врати в Горна Оряховица

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

Нова лаборатория за образна диагностика заработи в МБАЛ-Хасково

Програмата „Развитие на човешките ресурси“ стартира с няколко програми

ПОСЛЕДНИ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Категории