Карин дом обучава учители от детски градини във Варна

Кои са елементите на подкрепящата среда, какво е неприемливо поведение, как можете да подобрите концентрацията при децата със специални нужди – това са само част от въпросите, които бяха дискутирани по време на обучението на Карин дом, която е член на НАСО. Тренингът се проведе от 10 до 12 юни 2014г. и в него се включиха 28 детски учители от 10 общообразователни детски градини в гр. Варна.

Програмата на обучението представи темите: интеграция на децата и партньорство с родителите, организиране и структуриране на средата, позициониране и водене на деца с двигателни затруднения, метода Монтесори, алтернативни методи за комуникация и сензорна стимулация.

Учителите споделиха за трудностите, които срещат в процеса на интеграция на децата със специални образователни потребности в детските градини – големия брой деца в група, недостига и квалификацията на социалните асистенти, взаимодействието с родители. В края на обучението участниците показаха висока удовлетвореност от получените знания и повишена мотивация за справяне с предизвикателствата в тяхната работа.

Ето част от отзивите на учителите: „Получих отговор на някои въпроси и нови идеи, които мога да приложа в практиката си с деца със СОП.“, „Знанията и информацията, които получих са точни, ясни, свързани с практиката, полезни и изчерпателни.“, „Сега, бих могла по-добре да разбера различните деца.“

Обучението е част от проект „Създаване на подкрепяща образователна среда за деца със специални нужди в детските градини“, финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

 

Източник: Карин дом

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Проект „Родители в заетост“

Ролята на новите технологии в обучението на децата

Обезщетението за безработица ще се изплаща по нови правила

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

ПОСЛЕДНИ

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Деинституционализацията на пълнолетни лица с увреждания продължава

Коледен базар на социални предприятия в Народното събрание

Еднократна помощ за енергия и отопление

Категории