„Карин дом“ откри екокабинет

На 16 април 2014 г. децата и екипа на Карин дом, заедно с малките ни приятели от ОДЗ 14 „Дружба“, отпразнуваха откриването на Екокабинет в градината на Центъра. Еко къщичката е интересно и образователно пространство, което децата, родителите и всеки който желае, може да посети, да разгледа и да се докосне до красотата на природата във всичките й нюанси. Целта на еко ентусиастите е да запознаят децата с различните животински и растителни видове – кабинетът разполага с множество плакати, снимки, книжки и игри с животни, с пакетчета изсушени билки и растения, но и с лопатки, търмъчета и кофички, които ще позволят на децата да изучават богатата природа в градината около къщичката.

Вече 11 години Карин Дом е Еко училище и носител на „Зелен флаг“ от Foundation for Environmental Education, a Екокабинетът е част от зелените инициативи, в които активно участват ентусиастите от Карин дом, заедно с приятели и доброволци.

Децата и еколозите вяка година отбелязват празниците от еко календара, и се включват в редица други зелени инициативи. Част от тях са: кампанията за разделно събиране на отпадъците, кампании за засаждане на цветя, декoративни храсти и дръвчета в градината на Центъра, инициативата „Да изчистим България за един ден“ и други дейности свързани със запазване на биоразнообразието – ферма за мравки и къщички за птици. Арт заниманията с естествени материали също са любима на децата дейност.

Еколозите от Карин дом работят съвместно с редица други неправителствени организации в сферата на екологията като Обществения център за околна среда и устойчиво развитие, МК „Приятели на морето“, Българското дружество за защита на птиците, Природен парк „Златни пясъци“, Спелео клуб – Варна; Ботаническа градина в Балчик, Общински детски комплекс, детски градини и училища, които притежават Зелен флаг. Фондация „Карин дом“ е член на Национален алианс за социална отговорност.

 

Източник: Карин дом

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Публикуван за обществено обсъждане е проект на Закон за българския жестов език

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории