Пътуващ фестивал „Като звездите“ събира за втори път в Павликени деца от социални домове

350 деца от социални домове от цялата страна ще участват в националния детски фестивал „Като звездите“, чийто домакин за втора година ще бъде Павликени. Музикалният форум се провежда под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова, която ще дойде за неговото откриване на 30 май от 13,00 часа в Летния театър на града. „Като звездите“ е единственият в Европа пътуващ детски спектакъл, който през годината обикаля социалните заведения в страната, за да открива талантите сред техните възпитаници.

На фестивалната сцена в Павликени ще се изявят деца от над 30 социални дома, съобщи Ирена Анастасова, продуцент и организатор на фестивала. Най-далечните гости са от санданското село Петрово. Сред участниците има и деца с увреждания. Ирена Анастасова благодари на кмета инж. Емануил Манолов за домакинството и оказаната подкрепа.
Освен вицепрезидентът за откриването на фестивала ще дойдат и гости от няколко чуждестранни посолства, кметове и областни управители от страната.

Изявите на малките таланти на сцената ще продължат три часа. Те ще представят песни и стихотворения. Фестивалът няма конкурсен характер, но всички деца ще получат подаръци от ръководството на Община Павликени. За малчуганите са предвидени разходки, забавления и посещение в зоологическата градина, съобщи шефът на отдел “Култура” в община Павликени Ганчо Александров. По думите му вицепрезидентът Маргарита Попова ще получи специален подарък от кмета инж. Манолов. При нейното посрещане градоначалникът ще й връчи икона на Богородица с младенеца, изработена от ученик на павликенското СОУ “Бачо Киро”.

 

Източник: Дарик

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории