Никола Добрев е новият „Почетен гражданин на Асеновград”

Председателят на Съвета на директорите на КЦМ 2000 АД и председател на Надзорния съвет на КЦМ АД доц. д-р инж. Никола Добрев бе избран за „Почетен гражданин на Асеновград”. КЦМ АД е член на Национален алианс за социална отговорност и е сред лидерите в областта на корпоративната социална отговорност. Кандидатурата на инж. Добрев бе издигната от народни представители, общински съветници и работници от КЦМ с дългогодишен стаж. Тържествената церемония по награждаването бе част от Деня на Асеновград – 11 май и се състоя в криптата на църквата ”Св. Богородица Петричка” на Асенова крепост.

Доц. д-р инж. Никола Добрев се удостоява „със званието „Почетен гражданин на Асеновград” за изключителен принос и заслуги към икономическото и културно развитие на града” гласи решението на Общинския съвет, оповестено от неговия председател д-р Светозар Шуманов.

Отличителният знак бе връчен от кмета на Асеновград д-р Емил Караиванов. В поздравителното си слово към новия почетен гражданин на града той подчерта, че в значителна степен дейността на инж. Добрев през годините е била посветена и на материалното и духовно издигане на Асеновград и неговите граждани.

В отговор Никола Добрев заяви: „За мен е огромна чест удостояването ми със званието „Почетен гражданин на Асеновград”. Получавал съм много награди и отличия, но наградата почетно гражданство на родния ми град има своята много по-висока стойност… През последните години, аз и моите колеги от КЦМ 2000 Груп, сме посветили усилията си да изградим бъдеще, което не само материално, но и духовно да ни извиси на равнището на изискванията на времето… Трябва да работим за изграждане на здраво, образовано и интелигентно младо поколение. Смятам, че и занапред в нашето сътрудничество с Община Асеновград ще стои акцентът към младите хора. Те наистина трябва да получат такова професионално, социално и духовно развитие, че да могат да пишат историята на този вечен град”.

 

Източник: КЦМ

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Започна работа Център за деца с увреждания в Перник

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории