КЦМ зарадва почитателите на бароковата музика

За втора поредна година, на 19 декември 2013 г., КЦМ 2000 Груп зарадва почитателите на бароковата музика с уникален концерт. КЦМ 2000 Груп е член на НАСО, с изключително активна политика на корпоративна социална отговорност и множество инициативи за повишаване качеството на живот.

 

Фината селекция на едни от най-емблематичните произведения на старинна европейска музика от 18 и 19 век плениха пловдивската публика. Изключително прецизното отношение на световно известния цигулар проф. Марио Хосен към събитието и Програмата на концерта е знак за етика и преклонение към ценителите на Барока. Пищността и задълбочеността на бароковите произведения и днес са източник на вдъхновение със своя музикален и поетичен потенциал. Музикалните бисери на Торели, Джеминиани, Корели, Бах и Хендел, поднесени с типичната за европейския Барок естетика, създадоха много настроение и превърнаха вечерта в едно прекрасно и запомнящо се събитие.

 

Виртуозните изпълнения на Маестро Хосен и дирижирания от него Академичен оркестър „Орфеус” възпламениха публиката. Безспорният любимец на пловдивчани не изневери на своя висок класически стил и предложи на всички в залата специално преживяване. Оркестър „Орфеус” при НБУ беше на висотата на Маестрото, демонстрирайки задълбоченост, увереност и хармония в интерпретацията.

 

Впечатляващо беше представянето на сопраното Ина Кънчева. Крехката и изключително деликатна оперна дива покори ценителите на оперното изкуство с великолепието и силата на гласа си. Нейната артистичност и лекота на изпълнението допринесоха много за магията на музиката, която изпълваше залата.

Удоволствието от вечерта не би било пълно без специалните изпълнения на флейтиста Ивайло Василев и на Академичен смесен хор „Гаудеамус” при АМТИИ, Пловдив с диригент Весела Гелева.

 

Тази година концертът имаше и нова мисия – набиране на средства за възстановяване на щетите от пожара, бушувал на сцената на Драматичен театър Пловдив на 22 август 2013 г. Дни след пожара, КЦМ 2000 Груп дари 25 000 лв. – жест, към който се присъединиха други фирми и щедри пловдивчани. Присъстващите в залата бяха поканени да се включат в инициативата „КЦМ и приятели в подкрепа на Драматичен театър Пловдив” и да направят своите дарения. Събраните средства ще бъдат преведени по банковата сметка на театъра.

 

В знак на благодарност към безкористната подкрепа, съставът на театъра предостави талони с надпис „Дарител”, с които могат да се закупят с отстъпка от 10 % по два билета за 5 постановки на Драмата през 2014 г.

 

Допълнителен бонус към пловдивските меломани е томболата за една специална награда – 50 притежатели на покани от бароковия концерт ще имат удоволствието да присъстват на първия спектакъл във възстановения театър с билети, закупени от КЦМ 2000 Груп.

 

Номерата на печелившите ще бъдат изтеглени в присъствието на представители на организаторите и ще бъдат обявени през месец януари 2014 г. в сайтовете: www.dtp.bg ; www.kcm2000.bg.

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории