Кока-Кола България подписа Генерално споразумение за партньорство с БЧК

Изпълнителният директор на Кока-Кола ХБК България Светослав Атанасов и председателят на Българския Червен кръст Христо Григоров подписаха днес на специална церемония Генерално споразумение за партньорство. Целта на документа е координиране на усилията на двете страни при разработване на програми и проекти за съвместни действия, насочени към извънредни ситуации, природни бедствия, подкрепа на хора в неравностойно положение и други.

Като част от споразумението, Кока-Кола ХБК България ще осигурява топъл обяд за 50 деца в неравностойно положение от Софийска област през учебната 2014/2015 година по програма на БЧК. Компанията ще си сътрудничи с Българския Червен кръст в рамките на Партньорската мрежа за благотворителност.

„Благодаря на г-н Светослав Атанасов за активното сътрудничество и подкрепата, която Кока-Кола ХБК България оказва вече дълги години на БЧК. Компанията винаги активно е до нас във всеки един труден момент за българското общество, като ще изброя само няколко примера за съвместна хуманна работа от 2005 година насам – наводненията от тази година; земетресението в Перник и наводнението в село Бисер през 2012 г.; бежанската вълна от Сирия 2013 г.“. Това заяви по време на церемонията на подписването на споразумението Христо Григоров, председател на БЧК. Той връчи специален плакет, с който изрази своята признателност към компанията при борбата с наводненията в Мизия, Бяла Слатина, Варна, Велико Търново и Добрич тази година.

Дружеството осигури неколкократно бутилирана минерална вода Банкя за нуждаещите се в страната, както и финансова помощ, която предстои да бъде разпределена от структурите на БЧК. Служители на компанията пък се включиха доброволно в разчистването и възстановяването на пострадалите райони във Варна.

„За нас е изключителна чест да работим рамо до рамо с Българския Червен кръст, която вече 136 години осъществява своята дейност за облекчаване и предотвратяване на човешките страдания. Утвърждаването на хуманната същност в интерес на обществото е ценност, която нашата компания с гордост споделя с БЧК. Сигурен съм, че Червеният кръст ще продължи да помага там, където има нужда от него, и Ви уверявам, г-н Григоров, че Кока-Кола ХБК България ще бъде до Вас в тази благородна мисия.“, подчерта още в изказването си Светослав Атанасов.

„Включваме се в инициативи на БЧК, защото ние даваме не просто „Топъл обяд“ за български деца, а уют; даваме не просто вода на бедстващи хора, а надежда, не просто финансова подкрепа, а сигурност. Надявам се чрез съвместните ни действия да мотивираме и вдъхновим и други организации и компании да проявяват съпричастност към нуждаещите се и да множим „Добротворците“ сред нас, сред българите, допълни изпълнителният директор на ККХБК България.

 

Източник: Български дарителски форум

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Публикуван за обществено обсъждане е проект на Закон за българския жестов език

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории