14. 10. 21 г.

Комплексът за социални услуги в Стара Загора се нуждае от доброволци за социална анимация за деца. В момента в звено „Майка и бебе“ има настанени 6 деца на различни възрасти, които имат нужда от подкрепа, свързана с училищните занимания, придружаване до различни места, както и занимания в свободното им време. Това съобщи в ефира на Радио Стара Загора Диана Димова, председател на фондация „Мисия криле“, която управлява центъра.

В началото на месеца Фондация „Мисия Криле” спечели конкурс, обявен от Община Стара Загора за управлението на Комплекс за социални услуги в града. През следващите три години организацията ще предоставя шест вида социални услуги: „Информиране и консултиране“, „Общностна работа“, „Обучение за придобиване на умения“, „Осигуряване на подслон“, „Терапия и рехабилитация“ и „Застъпничество и посредничество“, за които беше наскоро лицензирана към новата Агенция за качество на социалните услуги. През този месец центърът навърши и 16 години от своето създаване, каза още Диана Димова.

За този период са подкрепени близо 11 000 деца и родители. Около 450 от тях – майки и деца без подслон, са настанени в Звено „Майка и бебе“. Повече от 150 специалисти и над 400 доброволци са били ангажирани за повишаването на благополучието на семействата, потърсили при нас помощ. Над 2100 са дарителите, помогнали през годините в различни инициативи. Средно месечно близо 150 деца и възрастни ползват услуги в Комплекса. Зад всички цифри стоят десетки хиляди часове в търсене на решения в най-добрия интерес на децата. Предстои фондацията да стартира дейности по нов проект, който ще се фокусира следващите 3 години ще помага на търсещите убежище в България хора.