В рамките на шестото издание на Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност „Златно сърце” се проведе и конференция „Златните сърца говорят“. При откриването на събитието заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова отбеляза, че социално отговорното поведение в полза на обществото е мисия, съчетала в себе си строги принципи, личен избор, самосъзнание и светоусещане.

Общата ни цел е да създадем онези условия и среда, които да дадат увереност на бизнеса и на другите организации, че бидейки социално отговорни, те ще повишат своята добавена стойност и ще допринесат за по-добро общо благосъстояние. Благодарение на Вашите „златни сърца“ – тази цел е все по-достижима, каза в заключение д-р Петрова.

Събитието даде възможност специалисти и организатори на някои от най-успешните кампании за корпоративна социална отговорност да споделят своя опит. Сред темите на форума бяха какво е корпоративната социална отговорност, кои са предпоставките за възникването на организационната социална ангажираност, къде е мястото на КСО в съвременното развитие на икономиката.

В конференцията участие взеха и Александър Христов, управляващ партньор в ПР агенция Параграф 42, който е доцент в УНСС и преподавател в Нов български университет; д-р Марина Стефанова, автор и продуцент на CSR AdviceBox; Иванка Шалапатова, изпълнителен директор фондация „За Нашите деца“; Десислава Олованова, изпълнителен директор на McCannSofia; Ивелина Рускова, основател е на фондация „Мечта за дете“; Даниел Делибашев, основател на фондация „Усмивка за Африка”; Ивелин Михайлов, изпълнителен директор на „Тогедър България”; арх. Пламен Мирянов, фондация „Нашият дом е България”; Мария Дойчинова, ПР Мениджър – ЧЕЗ България; Ваня Ананиева, основател и собственик на Езикови училища „Интелект“; Георги Малчев, управител на xplora.bg; Ники Кънчев, телевизионен водещ; Тодор Терзиев, управител на Корпоративна Социална Отговорност ЕООД; Д-р Сибила Маринова, началник на Отделение по анестезиология и интензивно лечение при МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”, гр. Велико Търново; Милена Златкова, радиоводещ „Тройка на разсъмване“ и др.

Повече за конференцията и част от изказванията на участниците може да прочетете ТУК и ТУК.

Източник: МТСП, 21.01.2020 г.; Cross.bg, 21.01.2020 г., 22.01.2020 г.