Конкурс на социалното министерство търси мотивиращи истории за смисъла от това да се работи и учи

От 12 май 2015 г. стартира конкурс за любителско видео „Посоката избираш ти, възможностите даваме ние“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ на Министерството на труда и социалната политика. Целта на кампанията е личният пример и мотивация на младите хора, които виждат смисъл от това да се учи и работи, да „запалят“ желанието за реализация в демотивираните младежи у нас. Проблемът с демотивираните млади хора, както в България, така и в цяла Европа е изключително голям. По данни на НСИ обезкуражените младежи между 15 и 24 години, които нито искат да учат, нито да работят, са 33 000 младежи.

„Държавата дава възможности на младите хора в цялата страна чрез различни програми, за да могат да ходят на безплатни обучения, на платени стажове или на работа. Важно е младите хора да знаят, че имат възможности за старт в кариерата. Най-важно от всичко, обаче е чрез тези, които виждат смисъла да се развиват, да се опитаме да предадем този смисъл и на тези, които по една или друга причина, не го виждат. Затова направихме и този конкурс – видеа за мотивиращи истории, които да накарат демотивираните млади да потърсят своята посока за развитие“, коментира кампанията социалният министър Ивайло Калфин.

Кампанията стартира в социалната мрежа Facebook с конкурс за любителско видео. Всички младежи над 15 години, които искат да се включат, могат да направят това, като заснемат любителско видео, в което разказват за смисъла от това да се развиваш – да учиш и/или да работиш. Клиповете трябва да не са по-дълги от 90 секунди. За най-харесваните клипове в социалната мрежа, както и за най-добрите три, според журито на конкурса, ще има парични награди. Повече информация за кампанията можете да намерите на страницата в социалната мрежа „Посоката избираш ти“. Журито, което ще оценява клиповете е в състав Александра Жекова, сноубордист, световен шампион и олимпийски финалист, Александър Деянов – SkilleR, световен шампион по бийтбокс, Захари Карабашлиев, белетрист и драматург, Михаил Христов, параолимпиец и световен шампион на скок на дължина и Вяра Анкова, генерален директор на БНТ.

Крайният срок за участие в конкурса е до 24:00 часа на 7 юни 2015 г.

Стъпките за участие може да намерите на Фейсбук профила на Конкурса https://www.facebook.com/ophrd.government.bg (#посоката) .

 

Източник: МТСП

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Започна работа Център за деца с увреждания в Перник

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории