Конкурс за избор на социални терапевти-детегледачи в Казанлък

Стартира конкурс за избор на социални терапевти-детегледачи в социалните услуги, които се предоставят по проект „Разкриване на резидентен тип социални услуги в град Казанлък“, съобщиха от пресцентъра на Община Казанлък. Проектът на общината е финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2007-2013. Изпълнението му е част от прилагането на националната политика за извеждане на децата/младежите, в това число такива с увреждания, настанени в специализирани институции за деца и младежи. Услугите, които се разкриват в рамките на проекта са нови и целят замяна на институционалната грижа с такава близка до семейната среда в общността. До момента в град Казанлък са разкрити два Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) и едно Защитено жилище. Предстои разкриването на още един Центъра за настаняване от семеен тип. Настоящия конкурс ще протече на два етапа – подбор по документи и събеседване.
Първият етап от подбора за Социални терапевти-детегледачи започна днес, 28 април, с подаване на документи за участие. Краен срок за подаване на документи е 13 май включително. Повече информация за длъжността и документите за участие може да бъде намерена на http://www.kazanlak.bg/ в рубрика „Обяви и съобщения“.

 

Източник: Агенция Фокус

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Публикуван за обществено обсъждане е проект на Закон за българския жестов език

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории