Националният конкурс „Нестле за Живей Активно! 2020″ на Нестле България за подобряване на хранителните навици и насърчаване на активния начин на живот на българите се проведе в края на месец септември 2020 с активното участие на общините, членуващи в НСОРБ.

В Кампанията през 2020 година се включиха общо 19 общини: Бургас, Белослав, Брегово, Брезник, Девня, Добрич, Дряново, Кнежа, Козлодуй, Мездра, Мизия, Плевен, Велики Преслав, Вълчи Дол, Ардино, Берковица, Ботевград, Смядово, Созопол. Традиционно НСОРБ е основен партньор на инициативата.

До 15.01.2021 г. петчленно жури има за задача да разгледа и оцени предложените от участващите 19 общини проекти.

В журито са включени представители на Министерството на младежта и спорта, НСОРБ, Нестле България и дългогодишни посланици на инициативата „Нестле за Живей Активно!“.

Класиралите са на първите пет места общини ще участват с представяне на проекта си на финала на конкурса, който ще бъде проведен онлайн, спазвайки се всички препоръки за безопасност. В рамките на онлайн награждаването журито ще избере и излъчи общината победител.

Голямата награда, която ще получи победителят, е финансиране в размер на 20 000 лв. от Нестле България. Датата на финалното представяне предстои да бъде оповестена допълнително.

Източник: НСОРБ